Alexis
@Alexandre308•Monpelje, Francuska

Povraćaj novca putniku bez oslobađanja datuma u kalendaru: služba za podršku zatvara moje tikete bez odgovora (Superdomaćin 13 godina)

Pozdrav zajednici,

Superdomaćin sam od 2013. godine i našao sam se u apsurdnoj situaciji sa korisničkom podrškom.

Činjenice: Nakon prevremenog odlaska jedne putnice (Veronike) u sredu, 30. septembra (za 3 neiskorišćena noćenja), služba podrške je izvršila povraćaj novca u iznosu od 300 €.

Greška Airbnb-a: Agent koji je vodio slučaj izvršio je ručni povraćaj novca, a da nije promenio datume rezervacije u sistemu. Rezultat: moj kalendar je ostao blokiran pod imenom putnice do predviđenog kraja boravka (3. oktobra).

Šteta: Osim što mi je oduzeo 300 EUR od prihoda, Airbnb mi je fizički onemogućio da ponovo postavim svoj smeštaj na platformu i da ga ponovo izdam tokom ta 3 dana. To je direktna dvostruka šteta izazvana proceduralnom greškom agenta.

Postupanje službe za podršku: Od četvrtka je to prava borba: obećanja da će me pozvati koja nikada nisu ispunjena, neopravdano zatvaranje tiketa od strane agenata i odbijanje da se uzme u obzir gubitak prihoda nastao usled njihovog sopstvenog tehničkog propusta.

Da li su drugi domaćini uspeli da dobiju nadoknadu za ovu vrstu interne greške od strane rukovaoca predmetom (Case Manager)? Kako ste uspeli da izvučete svoj predmet iz automatske petlje podrške nivoa 1?

Hvala vam na odgovorima!

2 odgovora4. okt.
Izaberite reakciju

Airbnb-ov zvanični prostor za domaćine

Zatražite savete, delite preporuke i odajte priznanje uspesima – sve na jednom mestu.

2 odgovora

Helen
@Helsi247•Bristol, Ujedinjeno Kraljevstvo

Jeste li se složili da gost može da ode ranije tako što će promeniti datume, pa da ima pravo na refundiranje van vaših pravila otkazivanja?

Ako je tako, onda ste u pravu – datumi su trebalo da budu otvoreni.

Zašto je gost odlučio da ode ranije?

1 odgovor4. okt.
Izaberite reakciju
Marco
@Guajira•Kolumbija

Dobar dan. I ja treba da primim gosta starije životne dobi, što mislim da je slučaj sa mnogima od vas ovde, a nakon što je primio stan u dobrom stanju, Otišao je govoreći najgore o stanu i pazimo na ove goste jer oni dolaze da nam svima pokvare boravke.

pre 11 sati
Izaberite reakciju

Više iz zajednice Deliver great hospitality

Ben-Nasser
@Bennasser•Francuska

Pozdrav svima 👋

Imam utisak da su danas čist smeštaj, dobra lokacija i usklađenost sa oglasom… gotovo postali minimum koji se očekuje.

Čini se da se ono što zaista čini razliku sve više svodi na nešto drugo:

komunikacija, predviđanje, brzina reagovanja, pažnja posvećena gostu i način rešavanja nepredviđenih situacija.

Dakle, pravo pitanje je:

Po vašem mišljenju, da li se 5 ⭐️ uglavnom dobijaju zahvaljujući smeštaju… ili zahvaljujući iskustvu koje se stvara oko njega?

A kada biste morali da izaberete samo jedan element koji boravak pretvara iz „veoma dobrog“ u „odličan“, koji bi to bio?

Rado bih pročitao vaša mišljenja, jer mislim da nemamo svi isti pogled na to.

Ryan
@Ryan4504•San Diego, Kalifornija

Imam stanara koji provlači kabl za punjenje električnog vozila kroz kuhinjski prozor da bi punio svoj Tesla automobil. Kako da to regulišem?

Valerion Apartments And Hospitality
@Nik1998•Albanija

Zdravo svima! 👋

Ja sam novi domaćin iz Tirane u Albaniji i voleo bih da se povežem sa iskusnijim domaćinima i dobijem iskrene komentare.

Počeo sam da ugošćavam pre oko 45 dana i trenutno upravljam nekoliko apartmana koji se nalaze u blizini Međunarodnog aerodroma Tirana. Apartmani su uglavnom namenjeni kraćim boravcima, putnicima koji putuju preko aerodroma, parovima, porodicama i gostima koji posećuju Albaniju.

Do sada je iskustvo bilo veoma pozitivno. Počeli smo da dobijamo rezervacije i prve utiske i zaista sam zadovoljan komentarima koje smo do sada dobili od naših gostiju.

Međutim, pošto sam još uvek nov u ugošćavanju, znam da ima mnogo toga što mogu da poboljšam.

Zaista bih cenio vaše iskreno mišljenje o mom profilu i mojim smeštajima:

• Šta mislite da do sada radim dobro?
• Šta bih mogao/la da poboljšam u svojim fotografijama, opisima, cenama ili podešavanjima smeštaja?
• Da li moj profil izgleda profesionalno i pouzdano iz ugla gosta?
• Da li primećujete neke greške ili propuštene prilike?
• Koji biste savet dali nekome ko je u prvih nekoliko meseci ugošćavanja?
• A na šta biste se vi lično fokusirali da biste povećali broj rezervacija, utisaka i vidljivost na Airbnb-u?

Rado ću primiti iskrene i konstruktivne kritike. Mnogo bih radije sada učio od iskusnih domaćina nego da kasnije ponavljam greške.

Unapred vam hvala i svima želim mnogo uspešnih rezervacija i sjajnih gostiju! 🏡

Srdačan pozdrav!

Julio
@juliocramirez•Meksiko Siti, Meksiko

Ima gostiju koji su rezervisali kod mene i iz nekog razloga koji je van moje kontrole ne dolaze ili ne ulaze u smeštaj. Problem je u tome što pišu zlonamerne i frustrirane utiske. Mislim da, ako ne koriste smeštaj, ne bi trebalo da pišu utiske jer time štete domaćinima.

Alexis
@Alexandre308•Monpelje, Francuska

Pozdrav zajednici,

Superdomaćin sam od 2013. godine i našao sam se u apsurdnoj situaciji sa korisničkom podrškom.

Činjenice: Nakon prevremenog odlaska jedne putnice (Veronike) u sredu, 30. septembra (za 3 neiskorišćena noćenja), služba podrške je izvršila povraćaj novca u iznosu od 300 €.

Greška Airbnb-a: Agent koji je vodio slučaj izvršio je ručni povraćaj novca, a da nije promenio datume rezervacije u sistemu. Rezultat: moj kalendar je ostao blokiran pod imenom putnice do predviđenog kraja boravka (3. oktobra).

Šteta: Osim što mi je oduzeo 300 EUR od prihoda, Airbnb mi je fizički onemogućio da ponovo postavim svoj smeštaj na platformu i da ga ponovo izdam tokom ta 3 dana. To je direktna dvostruka šteta izazvana proceduralnom greškom agenta.

Postupanje službe za podršku: Od četvrtka je to prava borba: obećanja da će me pozvati koja nikada nisu ispunjena, neopravdano zatvaranje tiketa od strane agenata i odbijanje da se uzme u obzir gubitak prihoda nastao usled njihovog sopstvenog tehničkog propusta.

Da li su drugi domaćini uspeli da dobiju nadoknadu za ovu vrstu interne greške od strane rukovaoca predmetom (Case Manager)? Kako ste uspeli da izvučete svoj predmet iz automatske petlje podrške nivoa 1?

Hvala vam na odgovorima!