U Brazilu je postalo moderno tražiti raniju prijavu i kasniju odjavu, a ako to ne dozvolite, to postaje razlog za ocenu 3.
Hvala, Geraldo. To je veoma zanimljivo jer takođe pokazuje koliko očekivanja mogu da se razlikuju u zavisnosti od tržišta i navika putnika.
Međutim, vaš primer postavlja pravo pitanje: gde vi lično postavljate granicu između pružanja izvanrednog gostoprimstva i sprečavanja da se određene dodatne usluge smatraju automatski podrazumevanim?
Bilo bi mi zanimljivo da čujem vaše mišljenje o tome, posebno u vezi sa ranijom prijavom i kasnijom odjavom.
U svom objektu sam prestao da prihvatam, bez straha od odmazde u vidu loših ocena. Kad god dobijem rezervaciju, šaljem poruku u kojoj pitam da li je gost obratio pažnju na vreme prijave i odjave, kao i na vreme dolaznih i odlaznih letova. Ako mu treba još vremena u objektu, da odmah rezerviše još jedno ili više noćenja pri dolasku ili odlasku, kako bi imao udobnije putovanje, bez žurbe i bez stresa. I prestao sam da naplaćujem dodatni iznos za raniji prijavu ili kasniju odjavu. Čak i zato što se mali dodatni iznos koji se naplaćuje ne isplati, jer bi zauzeo još jedno noćenje.